A NER elintézte. Tokajban, lebontják a város főterén éktelenkedő áruházat is

 

Történelmi léptékű fejlesztés veszi kezdetét az idén 950 éves Tokajban, több ezer négyzetméternyi ingatlan újul meg – tájékoztatta az MTI-t a város önkormányzata hétfőn.

A tájékoztatás szerint a rekonstrukciónak köszönhetően eltűnik a város főterén „éktelenkedő” áruház épülete, valamint a főutca huszonöt éve lerakott járdái és útburkolatai nyolcszáz méter hosszan megújulnak, új andezit burkolatot kapnak. Emellett megszépül a Városháza főhomlokzata és a Járási Hivatal főutcai palotahomlokzata is.   

A felújítás érinti az Aranysas fogadót is, mely a város első fogadóépülete volt és melynek udvarán a közelmúltban többszáz éves leleteket találtak. Megújul a fogadóhoz tartozó kültéri rendezvényparkként működő rész és az áruház mögötti tér, ahol a felépülő fedett pavilon városi rendezvények és művészeti előadások egyik állandó helyszíneként szolgál majd – írták.

Egész évben nyitva tartó vendégházzá válik az írótábor

A közlemény szerint a Tokaji Írótábor helyszíne is új köntöst és funkciókat kap: az irodalmi találkozó székhelyeként szolgáló épület egykori lakószárnyában az írótábor apartmanokat alakít ki, így egész évben nyitva tartó vendégházat működtethet majd, emellett a mintegy 2600 négyzetméteres ZÁKÓ Ház (Degenfeld palota) épületét is felújítják.

A térség fideszes országgyűlési képviselője néhány hete jelentette be a fejlesztéseket, amelyek célja, hogy a városban kialakuljon egy erős bor-, gasztro- és turisztikai termékkínálat. Szintn kimondott cél, hogy Tokaj az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja legyen, megélhetést és stabil munkát biztosítva ezzel a városban élőknek, valamint minőségi kikapcsolódást az érkező vendégeknek.