Miskolc. Ez jó, ez a város már nagyon régen élhetetlen lett. Merjünk jót, szépet álmodni

Alighogy bejelentette Miskolc vezetése, hogy egy új városrehabilitációs programot indítanak, az egykori polgármesterről, Hoboday Sándorról elnevezve, özönleni kezdtek a kommentek az egyik közösségi média portálon.

A tervek szerint a program célja az lesz, hogy fenntarthatóbb, élhetőbb, biztonságosabb és vonzóbb városkép alakuljon ki Miskolcon, ami a város megtartó-képességét is növelheti.

Másra lenne igény

Többek a tömegközlekedés helyzetére hívták fel a figyelmet. „Amíg a tömegközlekedést a városvezetés nem teszi rendbe, addig az emberek semmit nem vesznek komolyan, bármit mondanak vagy ígérnek” – írja az egyik hozzászóló.

A másik arra mutatott rá: „A közlekedést állítsák helyre, egy órát várni egy buszra télen röhej.”

De olyan is akadt, aki a buszközlekedést egyszerűen „pocséknak” nevezte.

Volt olyan is, aki szerint jó ötlet lenne a városképet javítani, csak éppen az anyagi forrást hiányolja: „Ha azt mondanám, hogy ez egy rossz ötlet, vagy fantázia, akkor hazudnék. Ráférne a városra egy totál rehabilitáció! Viszont van az a közhelyes kérdés, hogy: De miből?”

Van olyan is, aki szerint álmodni kell nagyokat: „Ez jó, ez a város már nagyon régen élhetetlen lett. Merjünk jót, szépet álmodni” – fejtette ki gondolatait.

boon.hu