Miskolc. Sem morálisan, sem szakmailag, sem az etikai mércém szerint nem tudok már közösséget vállalni ezzel a csapattal, ezzel a rendszerrel, ezzel a működéssel  1.

AZ ÁLLÍTÓLAG CSAK 15 PÉLDÁNYBA KÉSZÜLT LEVELET EGY OLVASÓNK KÜLDTE, AKI MINDEN BIZONNYAK FRAKCIÓ TAG…

Kedves Frakciótagok!

Szeretnélek benneteket hivatalosan is tájékoztatni, hogy ahogyan azt augusztus elején jeleztem polgármester úr felé, a héten benyújtottam a közös megegyezéses szerződésbontásra vonatkozó javaslatom – egyszerűbben:

  1. december 31-gyel távozom a város kötelékéből.

Polgármester úr augusztusban azt kérte, gondolkodjak még ezen, de sajnos május elején született meg bennem a döntés, így már sok gondolkodni való számomra nem volt. Befejeztem még néhány dolgomat itt, és lezárom ezt a szakaszát az életemnek-írta pár napja a miskolci városvezetés  második legfontosabb, de mindig háttérbe húzódó embere Szvoboda László.

A kérdésre, hogy miért döntöttem így, a válasz egyszerű:

sem morálisan, sem szakmailag, sem az etikai mércém szerint nem tudok már közösséget vállalni ezzel a csapattal, ezzel a rendszerrel, ezzel a működéssel. 

A célok és a program (amire 2019-ben a felhatalmazást kértük és kaptuk) eltűntek, hivatkozássá silányultak, a helyüket egyéni, vagy kiscsoportos (párt-) ambíciók, kényszerek mentén való cselekvések, pánikreakciók vették át. Nincs rendezőelv, nincsenek ügyek, egyetlen megfogalmazott cél maradt: valahogy hatalomban maradni 2024-ig.

Én viszont nem erre szerződtem, nem erre vállaltam feladatot, nem erre szántam az időmet, az energiámat. Arról nem beszélve, hogy (és ez a magánvéleményem) az eddigi és a jelenlegi teljesítmény semmiféle felhatalmazást nem ad a folytatás igényének megfogalmazására sem, nemhogy jogalapot magára a folytatásra.

Olyannyira nem, hogy úgy gondolom: nem vagyunk Miskolc és a miskolciak hasznára, sőt, épp ellenkezőleg.

Szomorú ezt belátni, de a legutóbbi kutatási adataink is alátámasztják a véleményem – pedig bár tévednék.

(folytatjuk)

Fotó: A csapat.

Miskolci frakciótagok nyomokban sincsennek a képen. Pozor.