Kevesen szavaztak az időközi választáson

Időközi választást tartottak Miskolcon a 3-as számú egyéni választókerületben vasárnap. Az eredményt hétfőn a  Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési és önkormányzati képviselői értékelték.

A Helyi Választási Bizottság a vasárnap esti ülésen megállapította: az alig 25 százalékos részvételi arány mellett tartott voksolást 56,24 százalékkal a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyerte, míg a Velünk a Város frakciójának pártjai által jelölt és támogatott Sebe-Gazdig Judit (DK) a voksok 42,82 százalékát szerezte meg.

– Számítottunk erre a lehetőségre is. Engem legfőképp a választói passzivitás döbbentett meg – mondta Borkuti László, a DK önkormányzati képviselője, aki szerint egyes utcákban kritikusan alacsony volt a részvétel. – A választópolgárok közömbössé váltak a közügyeinkre, és nem úgy értékelték, hogy a jelenlegi politikai klímában súlya lehet a helyhatósági választásoknak. Úgy ítélte meg: a tél közeledtével ez a közhangulat akár változhat is. Az egyre nehezedő körülmények között fontos, hogy egymásra figyeljünk – tette hozzá.

minap.hu