A borsodiak is drágábban kapják a gázt. Koncz Zsófia édesanyja történetesen pont az OPUS TIGÁZ Zrt. igazgatósági tagja

A borsodiak is drágábban kapják a gázt

Tóth Bertalan az MSZP társelnöke Facebook oldalán számolt be róla, hogy az ország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc pont a legszegényebbeken nyerészkedik, hiszent mint kiderült, azok, akik az OPUS TIGÁZ Zrt.-től veszik a gázt akár 8 ezer forinttal is többet fizethetnek.

“Bő egy hónapja tettem fel a kérdést a Kormánynak, hogy mi az oka annak, hogy a miniszterelnök barátjaként ismertté vált Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPUS TIGÁZ Zrt. földgázelosztási területén élő lakossági földgázfelhasználók az 1729 m3-es éves átlagos földgázfogyasztásuk után akár nyolcezer forinttal is többet fizetnek a földgázért, mint az ország más területein élő, lakossági földgázfogyasztók. (A használt díjkalkulátor elérhető itt: https://www.mvmnext.hu/…/Eves-dijkalkulator/dijkalkulator )”

A pártelnök által ismertetett adatokból kiderül, hogy akik Budapesten, az MVM Főgáz Kft. szolgáltatási területén fogyasztanak, lényegesen kevesebbet fizetnek, mint azok, akik mondjuk Szerencsen a Mészáros érdekeltségbe tartozó Tigáz szolgáltatási területén vásárolnak gázt.

Ennek fényében különösen felháborítónak tartja Tóth Bertalan, hogy Koncz Zsófia államtitkár asszony, akinek a választókerületét egyébként hátrányosan érinti ez az üzleti gyakorlat, nem válaszolt korábbi levelére, amelyben erre az igazságtalanságra hívta fel a figyelmet. Mint írta:

“Koncz Zsófia államtitkár asszony – akinek a borsodi választókerülete egyébként éppen érintett, és akinek Palkovics László megbízásából választ kellett volna adnia – gondosan elkerülte a válaszadást. A saját választóit sem tisztelte meg azzal, hogy megpróbálja megválaszolni a kérdést: nekik miért drágább a gáz, ha Mészáros Lőrinc viszi házhoz!”

A szocialisták társelnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy Koncz Zsófia édesanyja történetesen pont az OPUS TIGÁZ Zrt. igazgatósági tagja, tehát az ügyben többszörösen is érintett az államtitkár asszony.

“A szakmai válaszaira büszke Koncz államtitkár asszony még segítséget is kérhetett volna családon belülről, hiszen édesanyja, Konczné Kondás Tünde tagja az OPUS TIGÁZ Zrt. igazgatóságának is. De ő inkább félrenéz és hallgat.”

Tóth Bertalan teljes bejegyzését itt olvashatja:

Mészáros zavartalanul büntethet egyes gázfogyasztókat❗️ Beszédesen hallgat a Kormány arról, miért nagyobb a földgáz…

Közzétette: Dr. Tóth Bertalan – 2022. augusztus 17., szerda