Levelező tagozat. Megkérdeztük a Miskolci Városházát mennyi az annyi? Rekord a városházán
Sajtó és Kommunikáció nov. 4., Cs 13:15 (23 órával ezelőtt)

A romló országos járványhelyzet miatt Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere elrendelte, hogy mérjék fel a miskolci önkormányzat, a városi cégek, illetve a városi intézmények dolgozóinak körében, hogy mennyien és hány oltást kaptak eddig.

 

Az eredmények azt mutatják, hogy ezekben az intézményekben és vállalatoknál a munkavállalók átoltottsága magasabb az országos átlagnál, éppen ezért a polgármester egyelőre nem rendel el kötelező oltást.

 

Vannak ugyanakkor olyan intézmények is – például a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény -, amelyeknél az ellátottak köre, életkoruk, egészségügyi állapotuk miatt különösen fontos, hogy a velük érintkező szociális munkások, idősgondozók oltottak legyenek, éppen ezért ezeknél az intézményeknél továbbra is különösen nagy figyelmet fordítanak a biztonságos munkavégzésre és az oltások meglétére.

 

A városvezetés továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri, elemzi és értékeli az országos járványhelyzet alakulását készen arra, hogy amennyiben indokolttá válik, a lehető legrövidebb időn belül meghozza a szükséges intézkedéseket.

 

A szakemberek pedig továbbra is mindenkinek azt ajánlják, hogy bár egyelőre nem kötelező az oltás a városi intézményekben és cégeknél, saját egészsége és hozzátartozóinak védelme érdekében mindenki kérje valamelyik rendelkezésre álló vakcinát, és amennyiben szükséges, akár harmadik alkalommal is oltassa be magát.

 

Vigyázzunk egymásra továbbra is!

Észak, Hírnök nov. 4., Cs 15:59 (20 órával ezelőtt)
Köszönjük. Kérdés. Mennyi az országos átoltottság? (százalék) Hogyan alakult ez egyes miskolci intézményeknél?(százalék) Hol a legmagasabb, illetve a legalacsonyabb?

Sajtó és Kommunikáció

9:14 (3 órával ezelőtt)
címzett:eszakhirnok.com

Az országos átoltottság 58,74 százalék.

 

A Polgármesteri Hivatalban közel 76 százalékos az átoltottság.

 

A MESZEGYI-nél, amely járványügyi szempontból kiemelt intézmény, közel 70 százalékos az átoltottság.

 

A MIOVI-nál, ugyancsak kiemelt intézmény, 70 százalék fölötti.

 

Veres Pál Miskolc MJV polgármestere továbbra is azt kéri, saját egészsége és hozzátartózói védelmében mindenki oltassa be magát!

 

 

Üdvözlettel: Városházi Sajtó