Skip to content

Egészséges fejbőr. Előkerült a Facebook titkos feketelistája, magyar nevek is vannak rajta

Egészséges fejbőr.  Előkerült a Facebook titkos feketelistája, magyar nevek is vannak rajta

 

Összességében a The Intercept által közzétett lista szereplőinek 53,7 százaléka a terrorizmushoz köthető, 23,3 százalékuk valamilyen fegyveres civil csoport, 17 százalékuk gyűlöletkeltő, 1 százalékuk pedig valamilyen erőszakos, nem állami szereplő. A The Verge szerint amikor egy szervezetet tiltólistára tesz a Facebook, az több ezer profil, csoport és oldal törlését hozhatja magával.

listán több magyar szereplőt is találni. Ilyen például a Nyilaskeresztes Párt vagy épp a Kuruc.info, de többségében zenekarok nevei olvashatók. Ilyen például a Romantikus erőszak, a Titkolt ellenállás, a Vérszerződés vagy épp az Egészséges fejbőr.

Ezek a lista szerint a gyűlölet kategóriába esnek, ami a fenti három besorolás közül a legenyhébb kategóriát jelöli.https://hvg.hu/tudomany/20211013_facebook_tiltolista_terrorizmus



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2021.10.14. 09:57

    Elküldte egy ismerősöm az Egészséges fejbőr egyik számát, szerintem saját igazukat éneklik meg, ezért miért jár tiltólista? Igazságért bocsánatot kérni egyenlő a saját maga ellen elkövetett erőszakkal valakinek, vagy valakiknek. Mindenkinek mást jelent az igazság, de van egyetemes igazsága az emberiségnek azzal együtt, mik azok, amik állandóan támadták őket, a környezetet és az állatokat. Azokat védii minden törvény?

    2
    1
    • Névtelen
      2021.10.14. 10:43

      Mehetnek az igazukat énekelni a hundubra is neonáciék, senki se akadályozza..:):):):)

      2
      4
      • Névtelen
        2021.10.14. 13:29

        „Terrorszervezetek közé sorolták a brit klímavédelmi aktivistákat
        2020.01.11.
        Szélsőséges szervezetnek nyilvánította a brit rendőrség délkelet-angliai terrorellenes parancsnoksága (CTPSE) az Extinction Rebellion (XR) környezetvédőit, írja a Sky News.
        A CSOPORT ÍGY EGY LISTÁRA KERÜLT PÉLDÁUL A NEONÁCI NEMZETI AKCIÓVAL ÉS ISZLÁM FUNDAMENTALISTA TERRORSZERVEZETEKKEL.

        A parancsnokság tanároknak és rendőröknek készítette el a tizenkét oldalas dokumentumot, hogy „megvédjék a fiatalokat és a felnőtteket az ideológiai szélsőségektől”. Az Extinction Rebellion az „elitellenes filozófiája” miatt került fel a listára, támogatói pedig „erőteljesen, érzelmektől fűtve beszélnek olyan környezeti témákról, mint a klímaváltozás, ökológia, gáz- és olajkitermelés, repülőterek bővítése, vagy a környezetszennyezés”. „

  2. Névtelen
    2021.10.14. 21:26

    Gondolom a fejbőr tagjai és cukorhegy úr nem ugyanannak a felekezetek a tagjai. Lehet ezért van némi véleménykülönbség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük