Több százan osztották meg a Facebookon egy gyulai roma ápolónő írását, amelyet egy megdöbbentő történet alá kommentelt.

A történet ott kezdődik, hogy egy szolnoki férfi a saját Facebook-oldalán megosztott egy történetet egy televízió eladásáról (mivel a posztot saját oldalán osztotta meg, a férfi nevét nem írjuk le): egy reggel ismeretlen számról keresték, amit nem tudott felvenni, de nem sokkal később visszahívta a telefonálót, aki az eladásra kínált, falra szerelhető tévékészülék iránt érdeklődött.

Az eladó kérésre készségesen le is mérte a készüléket, majd bemondta a paramétereket, kiderült, az érdeklődőnek pont ilyen televízióra volna szüksége. A bejegyzés szerint ezt követően még tíz perc kellemes beszélgetés következett, majd a vevőjelölt megkérdezte tőle, lehet-e alkudni? Erre jött a válasz, hogy járvány van, meg az eladónak van négy gyereke, így erre nem lát lehetőséget. Az illető még próbálkozott, hogy Gödöllőről menne Szolnokra, ez benzinköltséget jelent, de az eladó hajthatatlan maradt, mondván már így is beszerzési áron adja el a tévét.

„Jól van, egye fene, elmegyünk érte” – mondta az érdeklődő, s ezzel virtuálisan belecsapott a másik ember tenyerébe, sőt azt is mondta, „a jóért a világ végére is” elmennek.

Már éppen letették volna a telefont, amikor az érdeklődő még egy kérdést szeretett volna feltenni, és azt kérdezte:

„Uram, ugye, Ön nem cigány?”https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/miert-csak-egy-szkafanderben-lehet-teljes-erteku-egy-cigany-szarmazasu-ember-237397