Finkelstein halott, oda az ész! – Maradt a stupid kapkodás, a teszkógazdaságos, sufnituning hazugságáradat!
Arthur Jay Finkelsteint ugye, magához szólította a sátán. Joggal. Neki köszönhetjük ezt az egész xenofób-homofób őrületet. Mondjuk nem ő találta fel a melegvizet teszem hozzá, egyszerűen csak leporolta az unalomig ismert, hogyan legyünk sikeres nácik című, kezdő diktátoroknak íródott kiskátét. Sok praktikus tanács van benne a hitleri propaganda megalkotójától, Joseph Goebbelstől.
Például hogyan kell hazugságban-gyűlöletben-félelemben taszítani egy népet
Alapmű a Kedves Vezető-féléknek. Forgatják is a várban veszettül. De, mivel Finkelsteint berendelte a főnöke, nevezett Belzebub, ezért nemzetünk fénylő csillagánál kissé megrogyott a propaganda eddig patentül zakatoló gépezete. Habony Árpi gond nélkül úgy hasba rúg bármilyen nyugdíjast, ahogy csak kérik tőle, a lóvét is, Ibizát, meg a hm…kólát is szereti, megpróbálták, vigye ő a boltot, ha már a gyűlölet karmestere kiszállt. Mint kiderült, ugyan vitrinőrzésben, koronaszidolozásban, ibizai csapatásban utolérhetetlen a csávó, de itt meg is feneklett a sztori, mert az agya azért nem egy Finkelsteiné.
Habony tehetsége itt véget is ért, de megérkezett helyette a pandémia.

Neki aztán ragasztgathatják a Kedves Vezető barom, kék óriásplakátjait – ami amúgy szintén Finkelstein találmánya, de ezek felett is eljárt már az idő – meg pojácáskodhat a kamerák előtt napestig, hogy mennyit alszik, meg romantikázik, mert a vírust valahogy nem hatja meg az egybites propaganda.

Jött, persze Cilike néni is, oldani a feszültséget,
előbb, hogy ne viseljünk maszkot, majd mégis, hogy a vírus stadionban nem terjed, majd kiderült, hogy a fene vitte volna el, a Covid kifejezetten meccsrejáró alkat. Ezért elkezdtünk „mimagyarok” hullani. Cilike néni ugyan szépen visszamondja, amit a szájába rágnak, csak ez kevés. Tragikusan kevés. Nem kellett volna adriázni, meg Dubaiba, a maldív-szigetekre repkedni.

Mert, ez a logikus következmény. Ha valamiben, hát sajnos a tragikus halálesetekben masszívan elsők vagyunk hosszú napok óta. Persze a korrupcióban, a demokrácia eltiprásában, meg más úri huncutságokban régóta, de az egy másik történet. Ráadásul az EU is, minden ócska kis kormányzati machináció, mesterkedés ellenére is milliós tételben szállítja a vakcinákat, ezért is lehetetlen küldetés a Kedves Vezető ostoba kampány