Skip to content

Harmadik világbéli autokráciának nevezte Magyarországot az amerikai szenátusi többség vezetője

Chuck Schumer a választási törvények változtatásával kapcsolatban hozta fel Magyarországot és Törökországot negatív példaként.

Az amerikai szenátus demokrata vezetője, Chuck Schumer harmadik világbéli autokráciának nevezte “Orbán Magyarországát” – szúrta ki a Magyar Hang.

Ha egy politikai párt úgy gondolja, hogy nem több szavazat megszerzésével akar választást nyerni, hanem úgy, hogy megakadályozza a másik oldalt a szavazásban, akkor az a demokrácia egzisztenciális fenyegetését jelenti. Ha nem állítjuk meg ezeket a gonosz és gyakran rasszista akciókat, akkor olyan harmadik világbéli autokráciáknak nyitunk utat, mint Erdogan Törökországa és Orbán Magyarországa – mondta szerdán, amikor az volt a téma, egyes amerikai tagállamok szigorításokat vezetnének be a választási törvényeikbe.

Schumer kijelentése azért is érdekes, mert az Egyesült Államok külügyminisztere V4-es kollégáival épp kedden tárgyalt a brüsszeli NATO-tanácskozással egybekötve, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig bizakodóan nyilatkozott az amerikai-magyar kapcsolatok jövőjéről.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.03.27. 08:33

    „2002.02.19. 16:47

    Felületes brekegés

    Kondor az Index kérdésére cáfolta azokat a rádiós berkekben terjedő híreszteléseket is, hogy az amerikai nagykövetet érintő kijelentése miatt hosszabb nyugat-európai tanulmányútra kényszerülne. Mint mondta, a budapesti MDF-rendezvényen hangozatott véleménye – mely szerint a nagykövet alig érkezett Magyarországra és máris „antiszemitizmusról brekeg” – nem járt semmilyen következménnyel. Kondor szerint állampolgárként joga van elítélni azt, aki felületes információk alapján mond véleményt, „és erről nagyon sok felelős ember is így gondolkodik”.

  2. repülő
    2021.03.27. 15:36

    Az orbáni külpolitika eljutott oda, ahová Hitler annak idején. Minden közelebbi és távolabbi országot ellenségnek tekinett, kivéve az olasz Mussolínit, és a Japán hódítókat.
    Orbán is szinte kivétel nélkül szemben áll minden közeli és távoli országgal, kivéve az olasz pártbarátját, és a távol keleti diktatúrát fenn tartaó Kínát, és hason szőrű Oroszországot.

    Hihetetlen, hogy a történelem hogy ismétli önmagát!
    Csak emlékeztetőül, hogy végezte Hitler, és az olasz fasiszták!
    Hitlernek csak 12 év jutott a hatalomból, Mussolíninek még annyi sem, Japán meg megkapta a két atombombát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük