Az Északmagyar célkeresztjében a Szántó család. ( Szántó Pista korábban az Észak egyik vezetője volt addig pillanatig, ameddig leteperték a Kriza -huszárok)

Az Észak-Magyarország rákérdezett, hogy milyen szakmai tapasztalat, végzettség és egyéb kompetenciák tették alkalmassá Vargáné Barkóczi Boglárkát (képünkön)arra, hogy a Sajtó, Kommunikációs és Városmarketing Osztály vezetője legyen. Az Észak megtudta: még januárban tett közzé a város egy pályázati felhívást, melynek benyújtási határideje 2020. január 25-e volt. A kiírás szerint öt pályázati feltétel volt: a jelentkező magyar állampolgár, cselekvőképes, büntetlen előéletű, egyetemi diplomája van és vagyonnyilatkozati eljárás lefolytatásához hozzájárul. Az csak előnyt jelentett a pályázatnál, hogy az illetőnek van bármilyen kommunikációs tapasztalata és egy középfokú nyelvvizsgája angolból. A pályázati anyag azonban csak a pályázó hozzájárulásával ismerhető meg, tették hozzá a sajtóosztályon.

És hogy miért Varga László baloldali politikus közeli hozzátartozója bizonyult a legalkalmasabbnak? „Vargáné Barkóczi Boglárka is nyújtott be álláspályázatot, a pályázati kiírásban megfogalmazott elvárásoknak teljeskörűen az ő pályázati anyagában foglaltak feleltek meg, képességei, eddigi megszerzett sokrétű munkatapasztalata tette alkalmassá a pozícióra, ezért 2020. március 9-étől ő töltheti be az állást”, fogalmaztak a sajtóosztályon.

Sajtófőnök diploma nélkül?

Rákérdeztünk arra is, hogy Szántó Rita, aki Veres Pál tavaly őszi kampányának idején a polgármesterjelölt mellett nyilvános szereplést vállalt, és szinte az első perctől ott van a polgármester mellett, milyen pályázatot adott be a sajtófőnöki posztért. Azt a választ kaptuk: „Szántó Rita 2019. november 1. napjától megbízási jogviszonyban látja el a sajtófőnöki teendőket, így az álláspályázatra vonatkozó kérdések az ő esetében nem lehetnek relevánsak. Megbízása során a mögötte álló tapasztalat és az általa az elmúlt két és fél évtizedben elvégzett sajtószakmai munka volt a szempont”, közölte a sajtóosztály.

Azt a kérdést is feltettük, hogy meg tudják-e erősíteni azt a városi pletykát, hogy Szántó Rita – akinek az édesapja, Szántó István rendszeresen ír terjedelmes cikkeket 2019 októbere óta az önkormányzati lapban – azért nem lehetett a sajtóosztály vezetője, mert nincs főiskolai és/vagy egyetemi végzettsége. A városháza annyit írt: nem merült fel, hogy Szántó Rita osztályvezető legyen. Hogy lenne a városháza szóvivőjének felsőfokú végzettsége, az pedig továbbra is nyitott kérdés marad a „nyitott városházától”.

északmagyar infó