Miskolcon öt évente elhatározák, hogy akkor most egy fasza helyet csinálnak a Népkertből. Most  Veres Paliék mondták fel a leckét…

– Széles társadalmi

bázison alapuló tervezést szeretnénk megvalósítani – méltatta a város polgármestere az olyan alulról építkező kezdeményezéseket, társaságokat, mint amilyen a népkerti kerekasztal is. Veres Pál kiemelte, hosszú távra kell tervezni, a fejlesztés kis mozaikokból tevődik össze. – Előbb alakuljon ki egy olyan terv, ami bírja a miskolciak támogatását, és innen kezdve építhetjük fel az egészet.

Ehhez persze források kellenek. A város gőzerővel dolgozik egy fejlesztési koncepción, amihez a pénzügyi hátteret a négy megyeszékhelyet – Miskolc mellett Debrecent, Nyíregyházát és Szolnokot –, valamint határon túli területeket tömörítő Creative Region projekt biztosítja. – Így már Kínából is láthatóak leszünk – fogalmazott a polgármester. „Súlyos százmilliárdokról van szó”, tette hozzá. Az infrastruktúra, a turizmus, idegenforgalom, vendéglátás fejlesztése ebben a programban kiemelt helyen szerepel. Lillafüred, Diósgyőr, Miskolctapolca mellett a belváros és az Avas a négy fejlesztési terület. Uniós források szintén várhatóak a következő években is.

A beszélgetés során elhangzott, évente több százezer látogatója van mind a sportcsarnoknak, mind a könyvtárnak, illetve sokan látogatják magát a Népkertet is sportolási céllal. Azon érdemes gondolkodni, milyen programokkal lehet igazán élővé tenni a közparkot. A szándék mindenesetre megvan, úgy tűnik, a források is rendelkezésre állnak majd, így lesz miről mesélni majd gyerekeinknek, unokáinknak.