Megvan a Szeleta-látogatóközpont kivitelezője

Mintegy nettó 1,9 milliárd

forintért vállalta a Szeleta Park Látogatóközpont kivitelezését a miskolci FK-RASZTER Zrt., a céggel április elsején kötött szerződést a beruházó Bükki Nemzeti Park Igazgatóság – derül ki az április 14-i Közbeszerzési Értesítőből.

Ez meglepő fordulat ahhoz képest, hogy idén februárban éppen a nemzeti park adott ki sajtóközleményt, amelyben leírták: az építőipari árváltozások miatt a látogatóközpontra elnyert 1,4 milliárd forintos európai uniós forrásból képtelenek finanszírozni a projekt megvalósítását. Akkori kommünikéjükben hozzátették, a plusz források előteremtése érdekében „minden követ megmozgatnak”. Nos, feltehetően sikerült, bár annak egyelőre nem találtuk nyomát, hogy miként jutottak hozzá a különbözethez.

Tudható viszont, hogy a Szeleta Park Látogatóközpont kivitelezési projektjét két részre bontották, a részfeladatok megvalósítására pedig a hajdúszoboszlói Magyar Mélyépítő Kft., a budapesti Jánosik és Társai Kft., az egri EURO CAMPUS Kft. és a nyíregyházi KELET ÚT Kft. is pályázott a nyertes miskolci cég mellett.
Az FK-RASZTER 1,46 milliárd forintért vállalta a földszintes, lapostetős, majdnem 1700 négyzetméter hasznos alapterületű látogatóközponti épület kivitelését , a 23 ezer négyzetméteres telek lőszermentesítésével együtt. További 435 millió forintot tesz ki egyebek mellett a látogatóközponthoz tartozó játszóház, játszótér és kalandpark létrehozása a külső közműhálózat kiépítésével, a kertépítési munkákkal, a parkolók megvalósításával.

Fotó: archív