Pedig az arcoskodó bevonulás megvolt. Miért csúszik a lillafüredi turistamágnes?

A látogatóközpont egyelőre csak látványterven létezik
Hivatalos állásfoglalás a Szeleta-park Látogatóközpont ügyében.

Miért áll a Szeleta-park Látogatóközpont építése? – erről adott ki sajtóközleményt február 10-én a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága.

Mint emlékeztetnek, 2016-ban sikeres pályázatot nyújtottak be a miskolci Szeleta-park Látogatóközpont megvalósítására, hogy a Bükk kapujában a terület természeti, kultúrtörténeti és tájértékeit élvezetes, interaktív formában mutassák be a közönségnek.

A minőségi munka jegyében az elképzelések kidolgozásában (külső és belsőépítészet, parktervezés, szolgáltatások stb.) nemzetközileg elismert szakemberek vettek részt. A szakmai előkészítő munka után az igazgatóság azzal szembesült, hogy a kivitelezésre kiírt közbeszerzés során érkező ajánlatok – az építőipari árváltozások miatt – lényegesen meghaladják a pénzügyi forrásokat. Ezért a befejezés határideje 2021 nyarára módosult. Közleményükben leszögezik, hogy a pályázati forrásból az ütemezésnek megfelelően használták fel a tervezési forrásokat. De addig nem indíthatják el a beruházást, amíg a plusz fedezet rendelkezésre nem áll.

– Tudatában vagyunk annak, hogy Miskolc és az egész Bükk lakosságának mennyire fontos a látogatóközpont, éppen ezért minden követ megmozgatunk a megvalósulás érdekében – ígéri a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága.