A Sárospatak és Bodrogolaszi között közlekedő  személyvonaton 2013. július 12-én este nyolc óra körüli időben egy fiatalkorú fiút bicskával megfenyegettek, bántalmaztak és értékei átadására szólítottak fel.
A bűncselekmény során az áldozat nem sérült meg, azonban a fenyegetés hatására átadta utazási bérletszelvényét az elkövetőknek. Ezt követően a támadók a náluk lévő késsel felvagdosták a vasúti kabin üléseit.
Összeérnek a szálak
A vasúttársaság jegykezelője 2013. július 15-én az esti órákban egy nemsokkal azt megelőzően, hasonló módon történt vasúti kocsi rongálásról telefonon tett bejelentést a megyei rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjába.
A Sárospataki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Alosztályának járőrei a bejelentés vételét követően az olaszliszkai vasútállomásról rongálás szabálysértése miatt előállítottak három személyt, akik közül kettőnél felmerült, hogy a három nappal azelőtt történt, személy elleni erőszakos cselekményt ők követhették el.
Gyanúsítotti kihallgatásuk során Sz.D és L.Á 16 éves tolcsvai lakosok beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.