Várható időjárás: hétfő reggel jelentős csapadék, kedden mínuszok

( A tökéletes ablakszigetelés sokat segíthet)A Metnet tájékoztatása szerint az ország északi felén a magasban a száraz levegő hatására jelentősen visszaesett a hőmérséklet a csapadékzóna érkezésekor, emiatt többfelé havazással, vagy fagyott esővel kezdődött meg a csapadékhullás. Veszprém, Fejér és Pest megyében többfelé hullott néhány cm-es friss hóréteg. Dél felől azonban gyors és erőteljes melegedés várható a következő órákban a magasabb légrétegekben az ország északnyugati területének kivételével, mely mindenütt azzal járhat, hogy a havat fokozatosan havas eső, eső váltja majd fel.

Előrejelzés:

Az éjszakai órákban borult lesz az ég, többfelé számíthatunk jelentős csapadékra. Az Alpokalja térségében havazás valószínű, másutt havas eső, eső várható. Az éjszaka első felében még az északi országrészben is lehetséges havazás, később itt is esőre számíthatunk. A reggeli órákra kelet felé halad a ciklon csapadékmezője, főként a középső és keleti területeken okozva további jelentős csapadékot és megélénkülő szelet, melyet helyenként erős, akár viharos lökések is kísérhetnek. A hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul.

Hétfő délután északon több, délen kevesebb felhőre számíthatunk. Helyenként előfordulhat kisebb záporeső, hózápor, de jelentős csapadék nem várható. A nyugatias szél eleinte még élénk marad, majd az esti órákban lassan mérséklődik. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 7 fok között várható.

Kedd reggel eleinte kevés felhő lesz felettünk, majd délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, de csapadékra még nem kell számítani. A szél gyenge, északkeleten mérsékelt lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul, de egy-két helyen ettől hidegebb is lehet.