Csernust elhagyta a felesége

 Hat év után hagyta el párja Csernus Imrét (44), a híres-hírhedt pszichiátert. A szakember tévéműsorában és a rendelőjében is sok elhagyott vagy hűtlen embernek kiabálta le a fejét, de eddig soha nem beszélt arról, hogy ő miként él meg egy szakítást.

 

Felnőtt húsleves címmel november 10-én megjelenő új könyvében Csernus részletesen elmeséli utolsó szakításának elképesztő történetét. Nem írta le a nő nevét, de azt igen, hogy hat éven át alkottak egy párt, és együtt éltek. Ebből egyértelműen kiderül, hogy ez csak a felesége lehetett, akivel tavaly tavasszal házasodtak össze. Információnk szerint a válóper még folyamatban van.

„Épp egy vidéki előadásomról jöttem haza, és furcsa mód, amikor telefonáltam, a párom nem vette fel. Küldtem neki SMS-t. Semmi. Felhívtam az anyját, de ő sem vette fel” – emlékezik Csernus, és azt is leírja, milyen kép fogadta a nappaliban.

„Az ebédlőben volt egy szép nagy asztalunk. A szép nagy asztalnak hűlt helye volt. Szétnéztem, és mondom magamban: hú, itt valami nem stimmel. Szétnéztem a konyhában, és ott várt egy búcsúlevél. Színtiszta lázálom volt. Arról szólt, hogy nem bírja tovább, és ne keressem őt, biztonságos helyen van. És akkor elkezdődött a krízis. Méghozzá egy brutális krízis.”

A kíméletlen pszichiáter magával szemben sem ismert pardont. „Mennyire igaz, hogy a cipész nem veszi észre, amikor a saját cipője lyukas… Nagyon nehéz volt megértenem és elfogadnom, hogy míg rengeteg embernek használható alternatívákat ajánlok fel, önmagam életében képtelen voltam észrevenni egy nagyon fontos dolgot… Darabokra estem szét, de ez csak a kezdete volt a pokoljárásomnak” – írta, és az öniróniától sem riadt vissza. Kiderül ugyanis, hogy pont a krízissel egy időben tartott vidéken előadásokat A párkapcsolat megtartása címmel.
Könyvben írta meg

„Újra elolvastam a levelet, remegett a kezem. Nem értettem meg, mi történt valójában, mi volt a kiváltó ok, pedig ott volt a szemem előtt, de gyáva voltam, hogy meglássam” – emlékezett Csernus, és meglepő módon azt is bevallja, hogy amikor egy barátjával beszélt, bizony elbőgte magát. Csernus doki nyíltságán sokan fognak csodálkozni, de azt is elmondja, mindezt miért teszi. „

Az előző kapcsolatom végén nem mertem szembenézni a múlt árnyaival, és eldöntöttem, hogy ezúttal kiiszom a méregpoharat, méghozzá fenékig.” Az önmagát „bevállaló” pszichiáter okfejtéséből valóban sokan okulhatnak, de ehhez meg kell várni a könyvet-írja a blikk.hu