Megnyerte az idei Gokart Országos Bajnokság 125 Mini kategóriáját a miskolci Hercsik Vince

Megnyerte az idei Gokart Országos Bajnokság 125 Mini kategóriáját a 11 esztendős miskolci Hercsik Vince, ezzel elindulhat azon az úton, amelyet az elmúlt évek és évtizedek híres borsodi versenyzői részben már kitapostak számára a hazai és nemzetközi autósportban.

A Kálmán Motorsport ifjú pilótája az ausztriai Bruckban futotta utolsó ob-versenyeit, ahol két győzelemmel, összességében 220 megszerzett ponttal biztosította be év végi elsőségét. A jelenleg magántanulóként az általános iskola 6. osztályát járó fiatalember a tavalyi Maxterino katagóriában begyűjtött év végi bronzérme után több fokozattal feljebb kapcsolt, hiszen a 2010-ben a hazai bajnokságban egy második hely volt a legrosszabb eredménye, emellett nyolc elsőséget szerzett. Nem ez jelenti azonban az összes idei sikerét: az FIA Közép-európai Zóna Trófea korosztályos küzdelmeiben is első tudott lenni, ami a nemzetközi mezőny összetételét tekintve több mint bíztató.

Vince jelenlegi gokartja egy 2010-es Birel vázra szerelt, 125 köbcentis, Rotax motoros jármű, mely a jelenlegi szabályok szerint maximum 14 lóerőt képes teljesíteni, felsőbb kategóriákban azonban 28 lóerőre is képes.